159 четения

България става част от програмата „Космическа поща“

България става част от международната програма „Космическа поща“, благодарение на която между 15 септември и 23 октомври българските ученици ще могат да изпратят картички със свои послания в Космоса.
Те ще бъдат изстреляни с ракетата New Shepard („Ню шепърд“), разработена от компанията на Джеф Безос Blue Origin („Блу ориджин“). Ученици от цялата страна имат шанса да си представят своята роля в бъдещето на планетата като потърсят отговор на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“.
Пощенските картички не само ще полетят при предстоящите изстрелвания на ракетата, но и ще бъдат изпратени обратно до всеки ученик с пощенски печат „Летял в космоса“. Така всеки участник ще се сдобие с автентична пратка от космоса. За да се включат в програмата навреме, картичките ще бъдат събирани от специални вестоносци, които ще посетят безвъзмездно всяко училище.
Програмата има и своя физическа пощенска кутия – специална мини ракета, разположена в детския научен център „Музейко“, в София, в която бъдещите изследователи ще могат сами да пуснат своето послание.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *