90 четения

Кметът на Елена е в новия Управителен съвет на РСО „Централна Стара планина”

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев влезе в новия Управителен съвет на РСО „Централна Стара планина” заедно с кметовете на общините Ловеч, Тетевен и Трявна – Корнелия Маринова, Мадлена Бояджиева и Силвия Кръстева. За председател на сдружението пък бе преизбран кметът на община Габрово Таня Христова, а за неин заместник – Корнелия Маринова.

Членове на РСО „Централна Стара планина” са общините Антоново, Априлци, Габрово, Дряново, Елена, Летница, Ловеч, Луковит, Севлиево, Тетевен, Троян, Трявна, Угърчин и Ябланица. Общото събрание бе първото за настоящия мандат на законодателната и изпълнителната власт в старопланинските общини.

Дейността на сдружението през 2020 г. включва предоставяне на информация, разпространение на полезни практики за добро управление на местно ниво, участие в проекти и инициативи. От най-голямо значение за членовете на сдружението са партньорските проекти КОД ЗАНАЯТИ, DESIGNSCAPES и ACHIEVE.

„Креативни действия за насочване на конкурентното развитие на малките и средни предприятия” (КОД ЗАНАЯТИ) има за цел да развие потенциала и конкурентоспособността на микро-, малките и средни предприятия от сектора на художествените занаяти и чрез въвеждане на иновации да намали риска от изчезване на много традиционни занаяти и производства. Консорциумът на проекта е съставен от общини, университети, неправителствени организации и управляващи органи на регионални и национални оперативни програми от Италия, България, Унгария, Белгия, Ирландия, Финландия и Испания. В България КОД ЗАНАЯТИ се реализира от РСО „Централна Стара планина” и Министерство на икономиката чрез Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!