262 четения

Петко Петков очаква от етърци добра игра срещу „Левски“ на „Герена“ и първа победа

„С подкрепата на новото ръководство ще положим максимални усилия нещата да се получат“, категоричен е старши треньорът на „виолетовите“

Столичният рефер Станимир Тренчев ще ръководи мача между “Левски” и “Етър ВТ” от петия кръг на Първа лига. Двубоят е в неделя, 13 септември, от 21:00 ч. в София. Ще му асистират Петър Джугански и Драгомир Милев, съдийски наблюдател е Константин Писков.

Станимир Тренчев за последно е ръководил мача на етърци преди повече от три години. Той бе главен съдия на гостуването на втория тим на „ЦСКА – София” във Втора лига, завършило с победа на “виолетовите” с 3:2.

Старши треньорът на великотърновци Петко Петков очаква труден мач за своя тим, но и вярва, че може да бъде постигнат успех.

„Трудно се играе на „Герена“, в каквото и състояние да е „Левски“, така че ни чака изключително трудна битка. Но всеки мач е възможност да се печелят точки и в София отиваме с нагласа да се представим максимално добре. Дано и късметът бъде с нас. Не искам да коментирам ситуацията в „Левски“, но има подем след последната им победа в Монтана, където показаха много добра игра. Предстоящият мач ще бъде коренно различен и за двата отбора и пак казвам, надявам се да покажем подобрение в играта и ако можем, да спечелим. Аз съм убеден, че нашите футболисти могат да изглеждат много по-добре на терена. Сигурен съм, че с общи усилия това ще се случи, като се надявам и новите играчи по-бързо да се адаптират и да разгърнат истинския си потенциал“, коментира Петко Петков.

По отношение натрупаните загуби и липсата на точки наставникът на етърци смята, че първенството е в самото начало и отборите преди неговия в класирането не са с някаква убийствена преднина.

„Просто трябва да печелим точки. За тази цел трябва да подобрим доста неща в играта. В момента разполагам с условията това да започне да се случва, защото играчите са концентрирани в работата. Разбира се, трябва да имаме търпението и ще трябва известно време да навлезем в коловоза. Ясно е, че трябва да подобряваме състава, затова взехме и Щерев. Португалците са още на проби и предстоят разговори. Закъсняхме със селекцията, но не искам вече да се връщам назад. Необходимо е време за адаптация, но съм сигурен, че „Етър“ може да изглежда много по-добре“, добави още Петко Петков.

Старши треньорът на „виолетовите“ заяви още, че членовете на новия Управителен съвет на клуба са се включили с голямо желание в организацията, финансирането и управлението. Изплатени са доста от задълженията към играчите, което прави обстановката за работа много по-спокойна.

„Една от причините да дам пауза в моята работа в „Етър“ бе точно това – исках да видя подкрепа в лицето на тази управа, защото иначе нямаше как да се работи. Основното, което липсваше, бе именно заинтересованост, подобряване на нещата в клуба като цяло, включително школата и втория отбор. Важно е да подобрим играта на „Етър“, хората, които подкрепят отбора, го заслужават. Много хора отстрани се учудиха на моето решение да се върна отново, но аз съм човек, който може да поема отговорност. И усещайки подкрепата сега на ръководството и желанието им да подобрят нещата, ще положа максимални усилия нещата да се получат“, завърши Петко Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *