147 четения

Седмична прогноза за времето

В петък в централна Северна България ще бъде предимно слънчево, а в западната част на Дунавската равнина с променлива облачност. Ще духа умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°.

В събота и неделя ще преобладава предимно слънчево време, вятърът ще остане слаб до умерен изток – североизток. Температурите ще бъдат между 28° и 30°.

В неделя през нощта и в понеделник слабо ще се заоблачи . Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток . Минималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Максималните температури ще останат между 28° и 30°.

Във вторник ще остане предимно слънчево и топло. Вечерта ще започне заоблачаване. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. Температурите ще се задържат без съществени изменения.

В сряда, четвъртък и петък ще има разкъсана облачност с умерен вятър от североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 25° и 28°.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава предимно слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 22°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 16°.

В събота, неделя и понеделник ще преобладава предимно слънчево време с временно увеличение на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 21°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат между 13° и 15°.

Във вторник след обяд и вечерта облачността ще се увеличи и в сряда четвъртък и петък ще преобладава време с разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200м. ще се понижат с два-три градуса .

Максималните температури на 2000 м. ще бъдат между 10° и 13°.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *