1308 четения

Три години условно за моторист, убил пешеходка и избягал

Три години условно с петгодишен изпитателен срок получи от окръжните съдии 20-годишният Атанас А. от Велико Търново. На 10 септември 2019 г. моторджията сгази пешеходка на ул. „Краков“ и избяга. Инцидентът е станал около 19:20 часа, а младежът е бил с нерегистриран мотоциклет КТМ 350 кубика.

По това време на кръстовището на пътното платно пресичала от запад на изток пешеходката Елена С. А. от Велико Търново. Атанас не намалил скоростта и не спрял незабавно при възникване на опасността, а се движел със 78,50 км/ч при позволени 50 км/ч. При приближаване на пешеходната пътека не пропуснал преминаващата по нея пешеходка Елена С. А., в резултат на което я ударил с гумата на предното колело на мотоциклета и по непредпазливост причинил смъртта на жената.

След това избягал от местопроизшествието и бил заловен от полицията по-късно същата вечер. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – Велико Търново. Когато влезе в сила, Атанас няма да има право да управлява МПС три години.

2 коментара за “Три години условно за моторист, убил пешеходка и избягал

 • 10.09.2020 в 13:26
  Permalink

  Тоест, да разбираме, че убивайки човек с нерегистрирано ППС последици за убиеца на практика няма ? Превишена скорост, не спира на пешеходна пътека, нерегистриран мотор (и него по непредпазливост го е карал сигурно), удря и убива жена и накрая нямоло да кара три години ? WTF? Ако знам, че това е практиката, аз имам един кратък списък и според това което виждам съм съгласен да не шофирам 6 или 9 години…

  Отговор
 • 10.09.2020 в 18:12
  Permalink

  Абсолютно безумна присъда! Сигурно и книжката са му я върнали.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!