Дадоха над милион на община Г. Оряховица за ремонт на улици, засегнати от порои и свлачища

1 007 893 лв. за община Горна Оряховица одобри с постановление Министерският съвет. Средствата са за непредвидени разходи за преодоляване на последици от бедствията. За възстановяване на ул. „Иван Цвятков“, ул. „Струма“, ул. „Средна гора“ и ул. Тодор Чангов“ в Поликраище са предвидени 446 252 лв. С 393 412 лв. ще бъдат възстановени улиците „Волга“ и „Райна Княгиня“ в Първомайци. За ремонт на улиците „Янтра“, „Пирин“, „Цар Освободител“ и „Хаджи Димитър“ в Драганово Министерският съвет е гласувал 168 229 лв.

Междувременно в общинския център продължават реконструкциите на улици и ВиК мрежата под тях. След като бе подменен водопроводът на ул. „Никола Петров“ в участъка от ул. „Ангел Кънчев“ до ул. „Цар Освободител“, започна и асфалтирането на улицата. Вече е положен пласт от неплътна асфалтова смес. Продължава полагането на износващия пласт. Нов водопровод бе изграден и по ул. „Драгоман“ в частта от „Хан Крум“ до Историческия музей, след което участъкът беше преасфалтиран.

One thought on “Дадоха над милион на община Г. Оряховица за ремонт на улици, засегнати от порои и свлачища

  • 11.09.2020 в 15:47
    Permalink

    А пътя до и в Стрелец е като лунен пейзаж,разбити улици,дупки по целия път!За това ли плашам винетка,да си разбивам колата!Защо не дойдат от АПИ,да се порадват на път!Автобуси не идват до селото!Но идат избори!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.