Ученици от Гимназията по туризъм подготвят маршрут „Нагоре, надолу и по стъпалата“

ТУРИСТИЧЕСКИ МАРШРУТ „НАГОРЕ, НАДОЛУ И ПО СТЪЛБИТЕ – ТРИТЕ ПОСОКИ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО“ ПОДГОТВЯТ ВЪЗПИТАНИЦИ НА Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ в старата столица. Атрактивната разходка е идея на абитуриентите от специалност „Туристическа анимация“ и на техните помощници – единадесетокласниците от „Екскурзоводство“. А групата, която ще премине първа по този маршрут, ще са осмокласниците от гимназията.
По този начин новоприетите ученици в Гимназията по туризъм ще се запознаят с емблематичните паметници на културно-историческото наследство на Велико Търново, а училището ще се включи за втори път в инициативата Европейски дни на наследството.

Тазгодишното издание на европейската инициатива е посветено на връзката между наследството и образованието. Във връзка с това, със съдействието на Информационен център Европа Директно ще бъде организиран и пътуващият урок „България е Европа“ до Свещарска гробница – обект на ЮНЕСКО. В него ще участват ученици от VIII до XII клас, които през учебната 2019-2020 година са спечелили призови места на национални и регионални състезания. Ученическият съвет, който e основен организатор на пътуващия урок, ще покани в него да се включат и осмокласниците, приети с най-висок успех в специалността си – „Рекламна графика“; „Администратор в хотелиерството“, „Кетъринг“, „Ресторантьор“, „Организация на туризма и свободното време“ и „Екскурзоводство“.

По време на пътуващия урок, учениците ще попълват „Дневник на пътешественика“, в който има и карта по маршрута. В него те ще отговарят на предварително зададени въпроси, свързани с посещаваните обекти и накрая ще предложат идеи за атрактивната реклама на обекта и неговото опазване и съхранение.

Инициативата е съвместен проект на Съвета на Европа и Европейската комисия, а надсловът на дните тази година е „Европа, общо наследство”.

Снимки: Архив на Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *