Дневният център за пълнолетни с увреждания в старата столица отбеляза десетилетие от създаването си

Събитието премина с празник в парк „Дружба“ и изложба на творбите на потребителите на услугата

 

СВОЯ ДЕСЕТИ РОЖДЕН ДЕН ОТПРАЗНУВА ДНЕВНИЯТ ЦЕНТЪР ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО в края на миналата седмица. Тържеството се състоя в парк „Дружба” и на него бяха дошли десетки социални работници от различни ведомства и звена, потребители на услугата и техните роднини и приятели. Сред гостите, уважили честването, бяха Анжела Досева, директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Велико Търново, Мая Пешева-Владкова – шеф на дирекция „Социално подпомагане“ в старата столица, Росица Димитрова – оглавяваща общинския социален отдел, експерти към социалното министерство и т.н.

Управителят на центъра Незабравка Раева представи услугите, които се предлагат, и сподели резултати от работата през годините на специалистите от екипа.

Звеното се намира на улица „Поп Харитон” N 4 във Велико Търново и е под ръководството на фондация „Милениум“. Предоставя комплекс от социални услуги за лица над 18 години, които имат различни по степен и вид увреждания. Центърът има капацитет 32 места, а в него се предлагат храна, здравни грижи, лечебна физкултура, образователни услуги, информация и социална рехабилитация, трудотерапия, психологическо консултиране, организация на свободното време и лични контакти, както и иновативната социална услуга СП „Ателие за пачуърк”.

„През последните години имаме възможността да си партнираме и с академичните среди на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, които оказват подкрепата си на своите възпитаници, които са част от нашия екип“, заяви Раева. В знак на благодарност за усърдната и професионална работа тя подари по една роза на всеки член на колектива на центъра.

Росица Димитрова поздрави екипа на звеното за постигнатите през годините резултати. Тя изрази увереност, че всеотдайността му и неуморният труд в полза на хората с увреждания ще продължи и занапред.

По време на празника гости, приятели и граждани имаха възможност да разгледат ръчно изработени сувенири и предмети, както и изложба на рисунки, които персоналът на услугата заедно с потребителите бяха подготвили и подредили в специални кътове на алеята в парка.

В края на празника всички заедно пуснаха 10 балона в небето.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *