38 четения

Горнооряховските хандбалисти със сребро от турнир в Бургас

На 12 и 13 септември в Бургас се проведе турнир в памет на бившия именит хандбалист и треньор Тодор Хънков. ХК „Локомотив” (Горна Оряховица) беше в предварителна група с отборите на „Добруджа” (Добрич) и „Чардафон” (Габрово). В другия поток бяха: „Спартак” (Варна), „Осъм” (Ловеч) и домакинът „Фрегата” (Бургас).

В първия ден „локомотивци” изиграха две срещи от груповата фаза. В първата победиха „Добруджа” с 24:20. Във втората се наложиха над „Чардафон” с 25:15 и се класираха за финала.

Във финалната среща горнооряховските хандбалисти загубиха от варненския „Спартак” с 19:22 и останаха със сребърните медали. Трети са „Осъм”, победили „Чардафон в малкия финал. На пето място се класираха домакините „Фрегата”, следвани от „Добруджа”.

Горнооряховчани бяха удостоени и с купа „Ангел Стойчев” за най-атрактивен тим.

„За първи път участваме на този турнир. Искам да благодаря на организаторите за поканата. За прекрасните условия и организация. Това бяха много полезни срещи за нас на прага на новия сезон. Продължаваме с подготовката и вече мислим за първия мач, който е на 20 септември. Домакини сме на „АСТИ – 91” (Хасково)”, коментира старши треньорът на „Локомотив” Йордан Димитров.

„Локомотив” ГО: Георги Маринов, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Михаил Пенев, Любослав Димитров, Радослав Йорданов, Владислав Йоргов, Емилиян Синигеров, Велимир Даскалов, Петър Николов, Станислав Добрев, Николай Генов, Михаел Иванов, Николай Москов, Пресиян Асенов, Георги Кръстев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *