883 четения

Кметът на Драгижево връчи поздравителен адрес на 18-годишния шампион по силов трибой на страната

Самоукият Ростислав Русчев грабна титлата за втора поредна година

 

КМЕТЪТ НА ДРАГИЖЕВО МАРИЯН ПОПОВ ВРЪЧИ В ПЕТЪК ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС НА НОВИЯ ШАМПИОН ЗА СТРАНАТА ПО СИЛОВ ТРИБОЙ РОСТИСЛАВ РУСЧЕВ. 18-годишното момче грабна титлата за втора поредна година в категория до 83 кг за юноши като състезател на СКСТ „Локомотив”. В момента той завършва средното си образование като частен ученик в Горна Оряховица и е фитнес инструктор в железничарския град. Сега живее при дядо си Руси Русев и съпругата му в Драгижево, а за новината съобщи дядото, който е известен фотограф и самодеец.

През март м. г. 16-годишният тогава Ростислав прелетя 1200 км от Виена, за да участва в държавната надпревара по силов трибой и стана шампион в своята категория. Впоследствие самоукият състезател бе шампион на България и взе три златни и един сребърен медал.

Ростислав Русчев е роден в Драгижево и е учил до пети клас в Лясковец. После се премества във Виена, където учи като частен ученик и живее при баща си, който има автосервиз в австрийската столица. „Тренирам от три години и се явих на 23 март за пръв път на състезание. Прелетях 1200 км, за да участвам на турнира в родината си. За мен самият бе голям шок, че станах пръв сред 20 участници. Първо ми казаха, че съм втори, но ме върнаха в залата и ме обявиха за победител. Оказа се, че момчето за първото място е на 20 г., а състезанието е за юноши“, сподели м. г. пред „Борба” Ростислав, когото всички наричат Роско. Веднага след неочакваната му победа през 2019 г. в Националната спортна академия в София той е поканен за състезател на „Локомотив – Олимп“ в Горна Оряховица от треньора Евгени Бузов. Юношата вече има изяви като фотомодел в Лондон.

Преди да започне да тренира, той бил 48 кг, а сега е над 80 кг, за да влезе в категорията. Като малък той тренирал плуване и таекуондо, преди да замине за чужбина с родителите си. Тези спортове също помогнали да се развие и да бъде концентриран, без което едва ли е щял да стане шампион.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. Руси РУСЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!