1032 четения

Надежда Шербетова навършва 90 години, гордее се с живот, изпълнен с труд и доброта

На 14 септември своя 90-годишен рожден ден отбелязва съпругата на известния общественик в областта Димитър Шербетов – Надежда. Надя, както я наричат близки и приятели, е родена в семейството на занаятчии в София, но заради тежко финансово положение фамилията се премества в Павликени. Родителите й остават да живеят там до края на земния си път.

Госпожа Шербетова е завършила основното си образование в Павликени, а средното в Техникума по облекло в Горна Оряховица. По онова време се запознава с бъдещия си съпруг, но скоро настъпва непринудена раздяла. Надя заминава да следва в София, а Димитър отива да извърши дълга си към родината – в казарма в Пловдив. Три години си организират срещи, за да поддържат огъня на любовта, а веднага след уволнението двамата сключват граждански брак на 26 октомври 1953 година. 67 години по-късно са още заедно и все по-обичащи се.

През 1954 г. Надя ражда синът си Любомир, а след шест години с Димитър стават родители на второто си дете – Димитър. Успяват да ги възпитат във всички български ценности и добродетели, да ги изучат и дадат най-доброто от себе си. Днес се радват на една внучка, носеща името Надя, внуците Николай и Димитър и правнуците Християн и Любомир.

Рожденичката е прекарала целия си трудов стаж в Гимназията по текстил и облекло във Велико Търново. Винаги е била за пример сред своите колеги и се е радвала на огромна любов и уважение от възпитаниците си.

Надя е носител на много награди и званието „Отличник“ на Министерството на търговията.

Честит рожден ден! С пожелание за още дълги години здраве, семейно щастие, прекрасни моменти с любимите хора и благоденствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *