293 четения

Два случая на туберкулоза за седмица в областта

ДВАМА ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТТА СА БИЛИ ДИАГНОСТИЦИРАНИ С ТУБЕРКУЛОЗА В ПЕРИОДА 7 – 13 СЕПТЕМВРИ. Това сочат данните за заболеваемостта през миналата седмица на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Инфектираните са от общините Велико Търново и Полски Тръмбеш.  Няма сведения дали двата случая имат връзка по между си.

Само преди месец в региона бяха констатирани цели шестима заболели от туберкулоза. Трима от тях тогава бяха от община Велико Търново и по един от Лясковец, Елена и Полски Тръмбеш.

В последните години се наблюдава увеличение на случаите на белодробното заболяване. Инфектираните през 2019 г. в областта се равняват на 80.7 на 10 000 население. Според статистиката на РЗИ повече от пациентите, борещи се с диагнозата, са мъже.

През втората седмица на септември са установени също 6 души с ентероколит и един с варицела. Трима пък са засегнати от остри респираторни заболявания.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Два случая на туберкулоза за седмица в областта

  • 15.09.2020 в 21:06
    Permalink

    Ако тези хора са лежели в болницата във Велико Търново преди години, ако четат този коментар ще ги помоля да се изследват за инфекциозни заболявания. Великотърновската болница пази огромна тайна как е заразила хора с заразена кръв. Тази туберколоза е много съмнителна!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!