438 четения

ОФК “Локомотив“ (Г. Оряховица) стопи дълговете си, но остана без ръководство

Фенска атака и обвинения в задкулисие отказаха клубни легенди от Управителния съвет

 

Дълговете към НАП на ОФК „Локомотив“, които в един момент бяха близо 400 хиляди лева, вече са стопени до 50 000 лв. Държавата вече си задържа само 10% от приходите на клуба, а доскоро стопираше 30%. Няма големи просрочени задължения и откъм финансова гледна точка клубът не е бил в толкова добра кондиция от много време насам. Това стана ясно по време на проведеното в понеделник Общо събрание на горнооряховския футболен клуб.

Слабото представяне на отбора в първите кръгове на първенството обаче взриви напрежението сред феновете, които се включиха във форума, и в крайна сметка изборът на ново ръководство се провали. Изнервени от шест кръга без победа и само с две точки в актива на любимците си, група фенове пристигна на събранието с твърдата заявка, че ще разтури задкулисието, което управлявало клуба, и ще му попречи да си гласува, каквото си иска.

Общото събрание гласува оставката на досегашния Управителен съвет и неговия председател, но не успя да избере нови. Напрежението започна още при регистрацията и нарасна по време на първоначалните дебати за състоянието на клуба. Привикан бе старши треньорът Милчо Сирмов да обясни дали той си е правил селекцията, или футболистите му са били наложени. Участието му не само че не успокои страстите, а напротив – провокира нов изблик на обвинения. В следващия момент бившият президент Георги Бижев обяви, че къса с футбола. Председателят на Общинския съвет Димитър Николов, който в последните месеци се нагърби с каузата да изтегли финансово „Локомотив” и успя да привлече партньори, които да помогнат да се наваксат задълженията към държавата, също обяви, че се оттегля и не може да бъде толкова ангажиран.

„Локо” е идея, по-голяма от вас и мен, крайно време е да се приеме, че най-успешният модел е прагматичният бизнес подход на „Лудогорец” и нека спрем с обидите и емоционалните изблици, призова той. Въпреки това започнаха да валят отводи на номинираните за членове на новото ръководство. Първо се отказа Ценко Гавазов, последван от друга клубна легенда Ангел Минчев, който бе сочен за новия президент на клуба. След това отводи направиха Стоян Илиев, Петър Петров, Антон Дончев, Мариян Марков, Йордан Хинков. На практика от номинираните не се отказа само Илия Пендов, който не присъстваше в залата.

Управителният съвет, който първо бе гласуван да е от петима души, бе намален на трима поради липса на желаещи, но в крайна сметка не бе избран. Стигна се до абсурдната ситуация, в която част от присъстващите започнаха да се молят на направилите отвод Ангел Минчев и Ценко Гавазов да приемат да бъдат избрани в новото ръководство. Включиха се и феновете, обяснявайки, че срещу тях двамата нямат нищо против, но изборът пропадна.

„Клубът изпадна в безтегловност благодарение на феновете. Дойдоха с намерението да саботират Общото събрание. Обидени бяха легенди като Ангел Минчев и Ценко Гавазов. Не оспорвам правото на феновете да обичат и милеят за „Локомотив“, но се надявам в един момент да осъзнаят, че са били използвани. В момента клубът е подреден и е в най-доброто си състояние от години. Стопени дългове към НАП, нямаме текущи задължения към доставчици, футболисти, треньори, хотели и т.н. Явно на някого това не му харесва, но трябва да е наясно, че „Локомотив“ е кауза, а не лека жена, която може да бъде подръпвана и пощипвана“, коментира за „Борба“ Димитър Николов. Оттук насетне обичащите „железничарите“ ще трябва да действат бързо, да свикат Общо събрание и да изберат ръководство, в случай че успеят да убедят хора да влязат в него. В противен случай нищо добро не чака „Локомотив“, защото между приказките на маса, коментарите в социалните мрежи и реалните действия, поети и изпълнени ангажименти, разликата е от небето до земята…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!