Полк. д-р Невена Атанасова получи нагръден знак „За отлична служба – I степен“

ПОЛКОВНИК ДОЦ. Д-Р НЕВЕНА АТАНАСОВА – КРЪСТЕВА ОТ КАТЕДРА „НАЦИОНАЛНА И РЕГИОНАЛНА СИГУРНОСТ“ ПРИ ФАКУЛТЕТ „ОБЩОВОЙСКОВИ“ получи нагръдния знак „За отлична служба – I степен“, с който беше отличена по случай празника на Българската армия. Високото отличие й беше връчено с малко закъснение поради епидемичната обстановка в страната по време на форума „20 години – жените, мирът и сигурността“ в София пред представители от всички структури в Българската армия и Министерството на отбраната.

Полк. Атанасова е възпитаник от първите два випуска, в които Военният университет прие момичета, а в момента е преподавател в катедра „Национална и регионална сигурност“ във факултет „Общовойскови“ и е член на Управителния съвет на Сдружението на жените военнослужещи. Освен това е националният делегат на България в Комитета по равнопоставеността към НАТО и като наш представител там в последните две години подготвя националния доклад за равнопоставеността на половете в Българската армия.

Освен че е полковник, Невена Атанасова е и доцент доктор. Тя може да израства и във военната си длъжност, може да се развива и в научната си кариера, в която следващата й стъпка е да стане професор. Монографията, върху която полк. Атанасова работи за бъдещите си научни публикации, е как курсантите могат да се развиват като лидери и какво е нужно да се подобри, за да станат те по-добри офицери.

2 thoughts on “Полк. д-р Невена Атанасова получи нагръден знак „За отлична служба – I степен“

  • 16.09.2020 в 12:00
    Permalink

    Честито! След като оправи равнопоставеността на половете в армията, да се заеме с равнопоставеността между жените там, в този змиярник!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.