Общество

Поздрав на Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет

Скъпи деца и ученици,

Уважаеми учители и родители,

 

Новата учебна година отново е пред Вас, пред всички нас. Всеки път, когато чуем първия звънец, се вълнуваме силно, искрено, дори неописуемо. Връщаме се към онези чудесни години на детството, на ученическите преживявания, приятелства, но най-вече – години, в които правим все по-големи крачки към знанието и към богатството на света.

Първият учебен ден – този незабравим празник на знанието и просветата, оставя трайна следа в живота на всеки от нас – както заради емоциите и преживяванията, така и заради житейското послание, кодирано в него.

Човек се учи цял живот и до колкото повече знания се докосва, толкова по-богат става неговият вътрешен свят, толкова по-смели стават мечтите му.

Четете и не спирайте да бъдете любознателни! Ценете и почитайте учителите – те са Ваши водачи и приятели! Това са стъпките, които ще Ви отведат към най-добрите решения в живота, който Ви предстоят!

И помнете, че образованието е онзи ключ, който ни е нужен, за да бъдат добри дните пред нас, за да са изпълнени с Вяра, Надежда и Любов!

Бъдете здрави и се пазете!

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

 

Венцислав Спирдонов,

председател на Великотърновския общински съвет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *