Горещи новиниОбразованиеСухиндол

Първият учебен звънец удари в Сухиндол

НЕСТАНДАРТНО – С МЕРЕНЕ НА ТЕМПЕРАТУРА, С МАСКИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ДЕЗИНФЕКТАНТИ, ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА В СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ В СУХИНДОЛ. Училищното тържество беше само за първокласниците, но първият звънец удари за всички деца, които след дълго отсъствие от класните стаи се завърнаха щастливи в училище.

„За мен днес е празник. Училището беше много самотно без вас. Днес се чувствам истински щастлива и предполагам, че много от вас се чувстват също като мен, защото много от вас ми пишеха и искаха да дойдат на училище. Нашата професия е незаменима, защото вие сте тези, които я правите такава. Колеги, доказахме на нашите ученици, че можем да се учим по всяко време на живота ни. Не спирайте да им показвате силата на знанието. Успех на всички, много здраве, на добър час на най-малките, добре дошли в училище“, каза директорът на училището Румяна Иванова. От името на кмета на Общината нж. Пламен Чернев към всички ученици се обърна зам.-кметът Петьо Русев, който припомни на всички, че 15 септември отдавна се е превърнал в символ на желанието на българина към знание, просвета и наука. „Днес българските училища се изпълват с глъч, но днешният ден е най-паметен за първокласниците. За пръв път ще прекрачат прага на родното училище и ще чуят училищния звънец. Пожелавам им, заедно с игрите, рамо до рамо да вървят и знанията. По-големите ученици нека не се щадят, а да усвояват знанията. Искам да пожелая на всички да бъдат здрави и успешно да премине учебната година“, каза Петьо Русев и от името на Общината подари на всички първокласници учебни комплекти, които ще им помогнат в училище.

Първокласниците бяха приветствани и от Люсиена, която вече е в 8 клас. Тя обеща от името на всички помощ в трудния старт на образованието. „Днешният ден е много важен за вас, както и за вашите родители. Той показва, че вече сте пораснали. Учението за вас ще е един безценен дар. То ще ви научи да четете и да пишете. Аз зная, че вашите учители ще ви обичат и ще ви водят по пътя на знанието. А вие обичайте книгите и не спирайте да се трудите. Пожелавам ви щастливо детство, воля, здраве и упоритост“, каза Станимира Маринова, която е майка на първокласник.

Всички деца и учители бяха благословени от отец Христо, който отслужи празничен благослов по случай първия учебен ден в Сухиндол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *