422 четения

Европейска шампионка по бодибилдинг дари косата си за перука на онкоболна жена

Горнооряховката Анита Маркова даде 35-сантиметровите си кичури, които поддържала от 15 години

 

31-ГОДИШНАТА КРАСАВИЦА АНИТА МАРКОВА – НОСИТЕЛКА НА ТИТЛАТА ПЪРВЕНЕЦ В МЕЖДУНАРОДНОТО ПРОФЕСИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БОДИБИЛДИНГ, организирано от асоциацията World Beauty Fitness & Fashion в Италия, отряза косата си, за да помогне на жена, бореща се с онкологично заболяване. Горнооряховката, която представи България на фитнес шампионат на Бахамите, дари 35 см от косата си за каузата, а този момент чакала повече от 15 години. Казва, че мечтаела да реализира благородната инициатива, и приканва повече дами да последват примера й.

„Преди 15 години бях с къса коса и мечтаех как един ден ще порасне много дълга, ще я поддържам и отглеждам с любов, за да даря част от нея за благотворителна кауза. Чувствам удовлетворение, че успех да го направя. Разделих се с половината от косата си и ви приканвам – ако имате дълга коса, да направите едно добро дело. Не е казано да си дарите цялата коса. Просто трябва да имате едни 25 см в повече, които искате да отидат при някого, който няма коса и възможност да си купи… предвид другите разходи“, споделя Маркова.

Фитнес шампионката казва, че очаква с нетърпение да бъде изработена перуката и да се запознае с бъдещия й притежател. Възможно е това да е и дете, тъй като и малчугани се борят с онкологични заболявания, заради които губят косата си.

„Най-хубавото на този свят е да сбъдваме мечтите си и чрез тях да помагаме безрезервно и безкористно на останалите. Няма по-голямо добротворчество от това! Знам, че не можем да променим света само чрез хубави слова и съвети към другите. Можем обаче да бъдем примерът, който ще допринесе за тази промяна. Правете добро винаги, навсякъде под каквато и да е форма“, допълва горнооряховката.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *