97 четения

Изписаха от болницата детето, ударено от ток в Миндя

10-ГОДИШНОТО МОМЧЕНЦЕ, КОЕТО БЕ УДАРЕНО ОТ ТОК ПО ВРЕМЕ НА БАСКЕТБОЛНА ИГРА В МИНДЯ, бе изписано от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица. За инцидента съобщи първо „Борба“, а случаят стана повод за стартиране на проверки относно изправността на всички осветителни тела в пределите на учебни заведения, паркове и детски площадки в община Велико Търново.

Пострадалият малчуган има изгаряния по ръцете и гърдите, за щастие, няма поражения върху органи, но злополуката му е нанесла сериозна психическа травма.

Припомняме, че момченцето бе ударено от ток, след като се допряло до оградата на детска площадка, свързана със самоделно направен баскетболен кош върху мантинела и лампа най-отгоре, която аварирала. Инцидентът се случил около 21:00 часа в петък, а след това родителите откарали сина си във филиала за Спешна помощ в Горна Оряховица. След преглед той бе хоспитализиран в Отделението по реанимация на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. В понеделник медиците го изписаха благополучно.

Семейството на 10-годишния малчуган е категорично, че ще търси съдебна отговорност на виновника за злополуката. Преди това обаче ще заведе момченцето на психолог.

От фирмата, поддържаща уличното осветление в общината, вече са отстранили проблема. Предстои на мястото да бъде поставен стълб и професионален баскетболен кош.

„Щом лампата е светела, значи правилно е била подвързана. Възникнал е някакъв дефект. Но като съоръжение трябва да се постави на стълб. Навремето така са го решили и това е дало предпоставка да стане това нещо”, заявява инж. Георги Гугучков, представител на фирмата.

„Съжалявам за случилото се. Извинявам се и на родителите, и на близките на детето”, заяви кметът на Миндя Иван Иванов. Той сподели, че лампата е сложена през 2003 г., преди той да започне да управлява селото.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!