344 четения

Комисията за антикорупция иска отнемане на 157 000 лв. от тартор на банда за ало измами

Комисията за антикорупция (КПКОНПИ) иска отнемане на близо 13 млн. лв. от съдилищата у нас, които са придобити по незаконен начин. Сред исковете има и един от Окръжния съд във Велико Търново, който е за 157 055 лв. Искът за отнемане на незаконно придобито имане е срещу 43-годишния Васил Паскалев. Той е обвинен в това, че през 2019 г. умишлено е улеснил извършването на телефонна измама. Мъжът и негови авери са били спипани на Дунав мост през март 2018 г. при влизане в България и след извършаване на ало измами в Румъния с тамошни СИМ карти.

Изпечените ало измамници са били издирвани за три последователни удара за 20 000 лв. на територията на Стара Загора в началото на същата година. Сред арестуваните е и горнооряховчанинът Васил Паскалев, ползван в определен период за муле на бандата. След това обаче нашенците били издадени от друг нает за помагач. Възрастният бил хванат при спецакция на полицаи от Велико Търново край стражишкото село Кавлак. От него били иззети 24 544 лв., отнети чрез измама от 82-годишна бургазлийка същия ден.

При претърсването на ползвания от измамниците лек автомобил са иззети 17 800 лв., множество мобилни телефони и стотици СИМ карти, част от които на румънски мобилен оператор. Сред арестуваните тогава е и Васил Паскалев, сочен за тартор на групата, в чиято йерархия се издигнал в годините. Сега КПКОНПИ иска от съда да му бъдат отнети имоти за 157 000 лева, придобити от телефонни измами.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!