Вашият хороскоп за септември, изготвен от Светлана Тилкова – Алена, специално за в.“Борба“

ОВЕН

През септември емоцията блокира пътя ви и ви пречи да разсъждавате с разума си, а за задълбоченост в решенията, които взимате, изобщо не може да се говори. Импулсивни и често гневни на целия свят, че ви пречи да поставите ново начало, ще се сблъскате с трудности и проблеми, които не бива да правите обществено достояние, защото ваши неприятели ще ви нанесат допълнителен удар по самочувствието. Както и през август около вас кръжат използвачи, които трудно ще отблъсквате, а те ви оплитат в паяжината си. За пореден път сте изпълнени с желание да помагате и да давате всичко от себе си, за да потушите нечие страдание. Предпазвайте се от ласкатели, които може да ви въвлекат в хазартни игри и да пропилеете спестяванията си. Депресията ще е заслуженото ви наказание, защото трудно ще възстановите запасите си, колкото и да работите. Месецът може да ви изненада с нова любов, но не е добър за начало на връзка, нито за сключване на брак.


ТЕЛЕЦ

През септември сте решили да поставите ново начало, но не бъдете прибързани. Наложете си търпение и не се отказвайте от обичайните си задължения. Освен начинанията, които ви зареждат с увереност, сте готови до досада да променяте реда както у дома, така и на работното си място, но тези ваши намерения може да предизвикат единствено скандали, докато накрая не решите кой ще се наложи… и не отстъпите. От вас очакват правилна оценка на инвестиции и съгласие да ви привлекат в нечии проекти, но ви съветвам да не влагате парите си в чужди начинания. Залагайте на сигурно, ако искате да съхраните материалната си стабилност. Ако сте на ръководна позиция, ви съветвам да не взимате крайни решения и да не проявявате инициатива, поемайки големи и непосилни за вас отговорности, особено ако нямате сигурни служители, които да ви подкрепят. В личния ви живот може да настъпят обрати, но дали ще са положителни или отрицателни, зависи от вашите действия.


БЛИЗНАЦИ

През септември с такт и търпение, ако успеете да си ги наложите, постигате целите си. Помага ви вашето умение да разкривате тайните на хората. Лесно достигате до причината за човешките страдания и проблеми, а това е знак, че успех ще жънат психолозите, психотерапевтите и хората, отдадени на социална дейност в помощ на нуждаещите се. При делови срещи бъдете уверени, но не арогантни в исканията си, не проявявайте колебание и не отстъпвайте, ако ви убеждават, че няма как да бъдат задоволени. Общувайте, без да се натоварвате с чужди проблеми и не създавайте повод да ви съжаляват заради нещо, което ви притеснява и сте решили неблагоразумно да го споделите. Реакциите в годината на Уран заради личните трудности на всеки човек може да са неочаквани и вредни за вас.


РАК

През септември искате да живеете за собствено удоволствие и да се радвате на красотите на живота. Очаквате успехи, ядосвате се, че се бавят. Ако сте разумни, ще ви зарадват в края на месеца. Примирете се с този факт и работете, вместо да се тревожите, че птичето на щастието не каца на рамото ви или пък кръжи над вас и все се намира някой да го подмами. Трудно подлежите на подчинение. Дори и когато се налага да работите под ръководството на някого, искате самостоятелна изява, въпреки че може да не ви е по силите. Подчинението ви потиска, защото според вас отнема личната ви свобода и ви пречи да блеснете пред другите хора с възможностите си. Влече ви да се впускате едновременно в няколко любовни връзки, внимавайте, ако сте семейни. Дори най-консервативните от вас са податливи на флирт. Несемейните няма да са склонни да създадат семейство, дори и при хармонична и проверена връзка, защото се страхуват, че ще ограничават чрез отговорностите у дома личната си свобода.


ЛЪВ

През септември трудностите ви следват всеки ден, особено тези, за които сте си виновни сами, но не сте готови да си признаете грешките и да ги поправите. Трудно се подчинявате на правилата, държите на личната си свобода. Подчинението през този месец ви потиска, но е задължително и полезно за вас. Не се товарете с повече задачи, отколкото можете да изпълните. Може да се окажете потърпевши и в отпуска заради влошено здраве. Верни на себе си, анализирате и критикувате, но вашите пропуски си остават скрити. Или поне вие вярвате в това. Заради трудностите месецът не е добър за създаване на семейство.


ДЕВА

Септември е месец на поредната възможност за промени и пътувания, екскурзии, задгранични командировки, който не бива да пропускате. Бъдете прозорливи и грабнете всички положителни емоции, които ви поднася, защото от тях зависят постиженията ви до края на годината и в началото на следващата. Осъществете най-напред промените на вашето работно място, които още през първата половина на септември ще подготвят почвата за финансовата ви стабилизация. През втората половина на месеца не отказвайте неочаквана и непланирана задгранична командировка, дори и ако сами си я плащате. Не нарушавайте стабилността на семейния бюджет, за да избегнете проблемите с брачната си половинка.


ВЕЗНИ

През септември имате една важна задача – да стабилизирате отношенията си, но и постиженията си, особено ако сте преценили, че сте постигнали достатъчно добри резултати. Бъдете дейни и работете с още по-голямо желание, след като виждате вече резултатите от работата си през изминалите месеци на годината и те са повече от добри. Приходите ви също не са малки. Начинанията са нежелателни. Не инвестирайте прибързано. Знаете, че не винаги анализирате внимателно своите шансове. Играйте честно и бъдете коректни, за да не търпите загуби до края на годината. Преценявайте риска, дори и премерения. В личния живот сте щастливи и живеете в хармония, но за да избегнете бъдещи сътресения, е добре да не допускате разправии заради финансови проблеми или заради отказ да се заемете с ремонтите у дома. Месецът е подходящ за създаване на семейство.


СКОРПИОН

През септември от вас зависи да стабилизирате постигнатото. Не се отказвайте от възможността да подобрите отношенията си с ваши раздразнителни и несговорчиви близки и колеги, които все се чудят къде да ви ударят, за да ви заболи. Не пропускайте да създадете хармония в дома си и да подготвите децата си за началото на учебната година Бъдете толерантни към техните детински капризи, но не прекалявайте със задоволяването им и купувайте само необходимото. Работете с разума си, избегнете начинанията и създавайте само положителна карма. Не си причинявайте страдания, като си създавате нови врагове само защото сте решили да рискувате с проекти, които са предизвестено обречени и дразнят вашите близки. Не си губете времето в разправии. Месецът е добър за създаване на семейство, а ако вече сте го създали, за хармонизиране на отношенията.


СТРЕЛЕЦ

Септември ви позволява да блеснете със знанията си и да направите поредния кариерен скок, но само ако сте умерени и не прекалявате с демонстрацията на вашите амбиции. Вредите си, като изисквате от подчинените си повече от техните възможности само защото сте решили да осъществите свои цели, без да се замисляте, че в един момент те може да напуснат и ви изоставят, а вие трудно да съберете нов подготвен колектив. Не бива да се притеснявате, ако имате и провали, защото те са вашата нова опитност. Приемете ги като уроци от Съдбата и като предизвикателство. Не се страхувайте от хората, които ви завиждат и се чудят как да ви изложат или да разрушат авторитета ви. Не позволявайте да нарушават създадения ред в живота ви, нито да вредят с интриги на личните ви отношения, които са стабилни и хармонични.


КОЗИРОГ

През септември сте аналитични, перфекционисти. Бързо откривате причината за възникващите проблеми. През този месец, въпреки високата оценка, която получавате, не бива да досаждате със своите идеи и стремежи, защото няма да бъдете разбрани и подкрепени. Изчакайте подходящото време, когато ще успеете да докажете правотата си, ще бъдете полезни и на себе си, и на обществото, в което живеете. Месецът обещава стабилност и хармония в отношенията. Малко вероятно е самотните да създадат връзка, защото през този месец на полезни познанства сте изтъкани от недоверие към всички. Съществува предпоставка да съсипете и брака си заради ревност и съмнения в изневяра.


ВОДОЛЕЙ

През септември сте изтъкани от желание да преследвате упорито целите си и сте се запътили към поредния си професионален връх. Уви, няма да сбъднете лесно мечтите си, ако постоянно се противопоставяте и не се подчинявате на правилата на вашето работно място. Ако сте на ръководна позиция, щетите за вас са малко, но ако работите под нечие ръководство, неподчинението може да ви струва наказание или дори уволнението. Говорете с вашия началник и си извоювайте право на лична свобода при взимане на решения, вместо да напускате работата си, след като сте уважавани и си тежите на мястото. В чувствата си залитате в крайности, които изнервят половинката ви, а също и вашите колеги заради отказа ви да приемете и другото, дори и ако е различно от вашето мнение. Вместо да се подложите на себеанализ, сте склонни да анализирате живота и отношенията на вашите близки.


РИБИ

Обсебени сте за пореден път от материалните си мечти и стремежи. Стабилни сте като психика и изключително трудоспособни. Начинанията са успешни, допълнителните задачи ви носят приходи, но е във ваша полза да не влагате пари в нови проекти, а само да събирате дивидентите от вече завършените. Блестите с интелект и работите без почивка за сметка на физическото си състояние. Предпазвайте се от преумора. Имате възможност да спечелите нови приятели, но трудно ще избегнете разочарованията заради усещането, че сте използвани, които водят до приключване на отношения, ако сте доловили лицемерие и лъжа. Бъдете верни на себе си. Не бива да жертвате личните си отношения в името на професионалните си стремежи. Не допускайте проблеми в брака, защото самотата ви разболява. Необвързаните може да се решат да сключат брак по сметка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.