ЕленаОбщество

Започна набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021

Общинската преброителна комисия за община Елена уведомява, че от вчера, 15 септември 2020 г., започна набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд.
В срок до 30 октомври 2020 г. кандидатите трябва да подадат необходимите документи (заявление, автобиография и съгласие за обработване на лични данни – по образец), които могат да бъдат изтеглени от сайта на община Елена. Документите се приемат всеки работен ден в Центъра за административно обслужване в сградата на общинската администрация.
С предимство ще бъдат наемани хора с комуникативни способности, които имат поне средно образование, познания в икономическата, финансовата и техническата сфера, социалните дейности и администрацията, както и студенти. Преброителите ще бъдат с „работно време“ от 8.00 часа сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Националния статистически институт (НСИ).
Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.
Преброителите и контрольорите ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *