Алекс Дешков и Дани Арсов с нови победи в картинг шампионата

И двамата млади великотърновски пилоти спечелиха битката в своите класове и в третия кръг от шампионата на Националните картинг серии, който се проведе миналия уикенд на пистата в град Хасково.

В по-многобройния и оспорван клас MINI 60 Алекс Дешков изправи на крака публиката с атрактивното си представяне, като на два пъти подобри рекорда на пистата в своя клас. След пол позишън и спечелен един от двата квалификационни хийта той стартира от водещата позиция в първия състезателен манш. Още на старта беше изпреварен от двама пилоти поради грешка от негова страна, а и заради по-добрата за стартиране втора позиция. След две последователни изпреварвания обаче Алекс спечели първия манш. Във втория финал отново загуби лидерството на старта, но след това бързо навакса и зае втора позиция – плътно след временния водач от Македония. В предпоследния завой на последната обиколка – 50 метра преди финалната права, Дешков успя да изненада македонския пилот и с майсторска маневра финишира първи. Така пилотът на „Планекс инфраструктура“ отново е с максимален брой точки и убедително води във временното класиране. Предстоят още три кръга на Националните картинг серии, на които Алекс Дешков и неговият екип очакват отлично представяне.

В по-горния клас – Rotax Junior, Дани Арсов беше изключително постоянен и методичен през целия уикенд и с всяка следваща сесия подобряваше карането си. Постигнатите скорост и времена (също с рекорд на пистата в неговия клас) изненадаха дори и екипа му, като Дани спечели убедително квалификацията и двата съботни манша (хийтове) за определяне на стартовата позиция в неделните финали. За съжаление, смесването на машини от три различни класа в един старт доведе до карамбол в първия финал, в резултат на което пилотът на GO GRILL финишира втори в своя клас, което го изпрати на втора редица в стартовата решетка за големия финал и усложни състезанието, в което до момента доминираше. Това обаче не отчая великотърновския талант – с уникална маневра и рефлекс на старта на втория финал Дани буквално се „изстреля“ от втора редица и оглави колоната, като, спечелвайки убедително победата в него, си осигури и първата позиция и за този кръг.

Въпреки че спечели два от първите три кръга в шампионата, Дани изостава с 4 точки от водача във временното класиране, а семейството му продължава да търси подкрепа, за да може пилотът не само да завърши сезона, а и да се бори за поредна титла за великотърновския картинг, след като бизнесът на основния му до момента спонсор се оказа сред най-засегнатите от COVID кризата и свързаните с нея ограничителни мерки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.