884 четения

Пет водоноски за два великотърновски квартала, след като ВиК изненадващо им врътна кранчето

Искри прехвърчаха между общинското ръководство и „ВиК Йовковци”, след като вчера без вода изненадващо останаха двата най-големи великотърновски квартала.

Пет водоноски са осигурени за „Бузлуджа“ и „Зона Б“, в които водата е спряна до 22:00 ч. по независещи от Община Велико Търново причини – заради отстраняване на дефект на водопровод. Липсва и уведомление от ръководството на ВиК дружеството. Въпреки това още снощи е създадена необходимата организация за разполагане на цистерните, се казва в експресна позиция на кметството, след като в социалните мрежи се изля вълна от недоволство.

Повод за него бе мистериозното спиране без адекватно уведомление. Наша проверка показа, че все пак информация за него е публикувана на сайта на водната компания в предходния ден, но остава логичен въпросът колко жители и гости на града отварят ежедневно страницата на „ВиК Йовковци“, за да се информират дали ще имат вода.

Водоноските се намират на различни места в кварталите. Водата в петте цистерни е за битови и санитарни нужди. При необходимост през деня цистерните ще бъдат дозареждани.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!