Водещи новиниОбщество

Игра със селфита ще популяризира занаятите на Самоводската чаршия

ИГРА СЪС СЕЛФИ ЩЕ ПОПУЛЯРИЗИРА ТРАДИЦИИТЕ НА НАРОДНИТЕ ХУДОЖЕСТВЕНИ ЗАНАЯТИ, СЪХРАНЕНИ В ДЮКЯНИТЕ НА САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Играта е организирана от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и ще се проведе между 18 и 27 септември, когато е и предстоящото издание на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите.

Всеки, който иска да играе, трябва да си направи селфи с всяка от стрелките – табели на занаятчиите на чаршията, като всяка дава различен брой точки. Общият брой на точките е 100.

90 точки могат да бъдат събрани със селфита пред стрелките табели на занаятчиите, но има една скрита стрелка в някое от ателиетата, която дава 10 допълнителни точки. Стрелките с надписи „Грънчар“, „Куюмджия“ и „Тъкачница“ дават по три точки. Селфи пред стрелките, на които пише „Ножар“ и „Кожухар“, носят по четири точки. Ако снимката е направена пред стрелките „Ателие Стойчеви“ и „Кадаиф“, точките са по пет, всяка от стрелките с надпис „Пекар“, „Кожар“, Артстудио“ и „Дърворезбар“ осигурява по седем точки. Когато играчът открие надписите „Магазин за мъниста“ и „Шекерджийница“, точките са по осем, стрелката „Винарна“ дава девет точки. Най-скъпа е стрелката „Медникар“ и е 10 точки.

Петима души от събралите максимален брой точки ще получат подаръци от занаятчиите на Самоводската чаршия, като е предвидена и поощрителна награда.

Снимките трябва да бъдат изпратени до 27 септември 2020 г. на е-mail: noshtnasamovodskatacharshia@gmail.com.

Колоритният есенен празник на Улицата на занаятите тази година ще продължи шест дни – от 18 до 23 септември. Нощта на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите по традиция ще съчетае минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. Специално за събитието архитектурно-етнографският комплекс е декориран с 320 цветни хвърчила.

Нощта на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите 2020 се организират от Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов” и Община Велико Търново с подкрепата на „Бритос“ ЕООД, “ЛАКТИМА“ ЕАД, „ВЕЛУКС Вендинг” ООД, „Еконт Експрес”, Different Media, „Хляб & Приятели” и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *