384 четения

Започна набирането на специалисти за новия комплекс за социални услуги в областния град

В ХОД Е ПРОЦЕДУРАТА ПО НАБИРАНЕ НА ПЕРСОНАЛ ЗА НОВИЯ КОМПЛЕКС ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, който се помещава в бившата ясла в квартал „Колю Фичето“. Сградата бе реконструирана с европейски средства от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 с подкрепата на Европейския социален фонд.

В звеното предстои да бъдат разкрити социалните услуги: “Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства” с капацитет 30 места за дневна грижа и 60 места консултативни услуги и „Преходно жилище за деца от 15 до 18 години“ с капацитет осем места.

За целта вече са обявени свободните работни позиции на официалната страница на кметството.

Местният социален отдел търси управител на преходното жилище, както и социален работник, четирима помощник-възпитатели и касиер. За дневния център се набират двама социални работници, логопед, двама педагози, рехабилитатор, медицинско лице, четирима възпитатели и трима помощник-възпитатели, работник поддръжка, шофьор и хигиенист.

След като автобиографиите бъдат разгледани, от общинска администрация ще поканят на индивидуално интервю кандидати, които отговарят на изискванията.

Срокът за подаване на документи е 30 септември.

Децата с увреждания в община Велико Търново варират между 180 и 200, сочат данните на местната служба „Социално подпомагане“. С тежки увреждания са 30.Те получават специализирана помощ в Дневния център за деца с увреждания „Дъга” и в Дома за медико-социални грижи в Дебелец.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *