72 четения

ВТУ домакинства национална конференция по електронно обучение

ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ, УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ И ДОКТОРАНТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, за да дискутират проблемите на електронното дистанционно обучение. Националната конференция ще се проведе следващата седмица и официален гост на събитието ще бъде заместник-министър на образованието и науката Карина Ангелиева.

Пленарни доклади ще представят водещи учени в областта – проф. д-р Румяна Пейчева-Форсайт, директор на Националния център за дистанционно обучение и председател на Организационния комитет на конференцията; чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, както и проф. д-р Ангел Смрикаров, преподавател и експерт в областта на електронното дистанционно обучение.

Успоредно с конференцията ще бъде проведена и кръгла маса на тема „Възможности за партньорство между университетите в рамките на предстоящия проект „Модернизация на висшите училища“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Конференцията ще бъде проведена в смесена форма (присъствено и виртуално) при спазването на всички противоепидемични мерки. Организатори са Националният център за дистанционно обучение, Центърът за дистанционно обучение на СУ „Св. Климент Охридски“ и Центърът за дистанционно обучение към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!