Спорт

Вратар и разпределител с шампионски визитки привлече горнооряховският „Локомотив“

Горнооряховският „Локомотив” привлече двама състезатели от 12-кратен шампион на България по хандбал. След четири поредни титли „Локомотив” (Варна) се отказа от мъжката „А” група заради финансови проблеми. Двама от шампионския състав този сезон ще подсилят горнооряховския „Локомотив”, който в последния, прекратен предсрочно заради коронавируса сезон зае шесто място.

Станислав Добрев и Милен Пенев са и национални състезатели на България.

Първият е роден през 1989 г. във Варна. Играе на поста разпределител. Юноша е на „Локомотив” (Варна) и е бил капитан на всички юношески формации и на националния отбор за младежи. Участвал е на две европейски първенства и едно световно за младежи. Първият и единствен до момента българин, играл в eredevisie Холандия в отбора на HURRY- UP Zwartemeer. В последните години е четирикратен шампион и носител на купа „България” с „Локомотив” (Варна).

Михаил Пенев е роден през 1996 г. Играе на поста вратар. Юноша е на „Локомотив” (Варна). Преминал през отборите НШХ „Черно море” и „Спартак” (Варна). Многократен шампион и носител на купа „България” за юноши. За последно е част от шампионския състав на „Локомотив” (Варна), с който е спечелил четири купи и шампионски титли. Национален състезател във всички формации на България за юноши, младежи и мъже.

„Това са състезатели с много голям опит в националния отбор и в Европейските клубни турнири. Радвам се, че мога да разчитам на такива играчи, които ще подкрепят местните момчета и ще засилят вътрешната конкуренция в отбора”, заяви старши треньорът на „Локо” Йордан Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *