355 четения

Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.

Ако поставянето на ваксина бъде одобрено в началото на 2021г.

През 2021 г. при глобален подход показателите за разпространение на коронавируса трябва да бъдат намалени. Пандемията от COVID-19 ще приключи в най-добрия случай през 2022 г., смята основателят на технологичния гигант „Майкрософт” Бил Гейтс.

В интервю за Фокс Нюз той заяви, че ако поставянето на ваксина бъде одобрено в началото на 2021 г., ситуацията в САЩ ще започне да се нормализира до следващото лято.

За пълно възстановяване ще може да се говори към края на следващата година, стига Съединените щати да помагат и на други държави.

istock

„Епидемията в най-добрия случай ще завърши вероятно през 2022 г. Въпреки това, през 2021 г., с глобален подход, трябва да намалим нивата на [разпространение на инфекцията]. Слава Богу, технологиите за разработване на ваксини вече бяха на разположение, финансирането беше осигурено и компаниите предоставиха най-добрите си специалисти. Така че съм оптимист, че това няма да продължи вечно”, отбеляза Гейтс.

Според него, нивото на ваксинация в света по време на пандемията е спаднало с 14%, „унищожавайки напредъка, постигнат през последните 20 години“.

Той изрази разочарованието си, че САЩ „не успяха да се докажат, че помагат за набавянето на ваксини за развиващите се страни“.

Източник: pariteni.bg

Един коментар за “Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.

  • 21.09.2020 в 18:14
    Permalink

    ТОЗИ И ТОЙ ВЗЕ ДА СЕ САМОЗАБРАВЯ И ДА СЕ МИСЛИ ЗА НАМЕСНИК НА БОГ НА ЗЕМЯТА (за сега, папата се води за тъкав). МНОГО СИ Е ПОВЯРВАЛ, НО ……. ВСИЧКО Е ВБОЖИИТЕ И НАШИТЕ РЪЦЕ, А НЕ В НЕГОВИТЕ …… ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ …..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *