2833 четения

Мъж с психично заболяване подпали дома си и едва не уби майка си в пламъците

Жената е с втора степен изгаряния, изпратена е за лечение в Русе

 

58-ГОДИШЕН МЪЖ С ПАРАНОИДНА ШИЗОФРЕНИЯ ПРЕДИЗВИКА ГОЛЯМ ПОЖАР В АПАРТАМЕНТА, В КОЙТО ЖИВЕЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. В резултат на пламъците е пострадала сериозно майка му, която е с втора степен изгаряния по тялото, научи „Борба“. Синът драснал клечката в дома си в края на миналата седмица и благодарение на бързата реакция на пожарникарите двамата останали живи. Огнеборците едва успели да влязат в жилището, което било барикадирано от кашони и други складирани боклуци още от коридора.

Инцидентът се случил в жилищен блок на улица „Димитър Благоев“. В обедните часове мъжът подпалил апартамента и на място се отзовават шестима служители на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението с два противопожарни автомобила. Те успели да изведат от пламъците майката и сина и веднага ги транспортирали в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Предадени са на дежурния екип в Спешно отделение. След извършения преглед било констатирано, че възрастната жена е с изгаряния от раменете до лактите на двете ръце и е обгазена. 58-годишният мъж бил невредим и преценели, че най-доброто за него е да бъде настанен в Центъра за психично здраве във Велико Търново.

Тъй като в областната болница в старата столица не могат да бъдат лекувани изгаряния над 5 процента, се наложило майката да бъде изпратена в Клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Канев“ – Русе.

При пожара семейството загубило личните си документи. Освен това огънят унищожил част от домакинското оборудване, дървената дограма, а 100 кв. м тавани и стени били опушени.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Мъж с психично заболяване подпали дома си и едва не уби майка си в пламъците

  • 21.09.2020 в 20:32
    Permalink

    E, KAAAK моооже,..Къде са кварталните “Отговоорни“-ци, Само облаги ли търсяят, Заааащо. се допускат такива прояви и “случаи“? Недопустими е в едно раазвито общество, за което претендираме !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!