96 четения

Петър Петков донесе сребро на „Локомотив“ от шампионата по борба за кадети в Сливен

Сребърен медал спечели Петър Петков за горнооряховския клуб по борба „Локомотив” от Държавния шампионат за кадети в свободния стил. След дългото прекъсване заради противоепидемичните мерки състезателният живот за борците се поднови с държавните лично-отборни първенства.

130 състезатели от 32 клуба премериха сили на тепиха в Сливен, за да определят шампионите в отделните категории.

Петър Петков се класира втори в категория до 71 килограма. Жребият за първия кръг не беше благосклонен към горнооряховския клуб и противопостави още на старта двамата състезатели на „Локомотив” – Петър Петков и Мартин Маринов. Петър спечели с технически туш и продължи с победа и във втория кръг над Мустафа Мустафа от клуб „Станка Златева” с 6:2 точки. В четвъртфиналната фаза Петков се наложи над Стивън Христов от АСК „Сливен” в много оспорван двубой, а на полуфинала отстрани Алпай Ферад от Караманци с 5:2. Във финала обаче Петър допусна да бъде разконцентриран и победен от Радомир Стоянов от „Берое” (Стара Загора).

Достигайки до финала, Петър изтегли своя съотборник Мартин Маринов до репешажите, но Мартин загуби от Мустафа Мустафа и отпадна.

В кат. 60 кг Денислав Папов тръгна много силно с две победи. В първия кръг се наложи над Хюсеин Хюсеин от клуб „Бургас”, а след това тушира Али Бозали от Асеновград. В третия кръг обаче загуби от бъдещия шампион Дянко Дянков от „Берое” и не можа да се възползва и от шанса си за репешажите, където отстъпи на Димитър Атанасов от „Черноморец” (Бс). Така остана на 7-о място в категорията, където се конкурираха 18 борци.

Четвъртият състезател на „Локомотив” Христо Христов е девети при 51-килограмовите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *