147 четения

С близо 100 хиляди лева правят пешеходната зона от Свищов до историческата местност Паметниците

Започнаха ремонтите за цялостното облагородяване на пешеходната зона от края на град Свищов до историческата местност Паметниците.

Ремонтът на двукилометровия участък е финансиран от Община Свищов и МОСВ по програмата „За чиста околна среда“, а със средствата в размер на близо 100 хил. лв. ще се създаде една приветлива и приятна за разходки зона. По проекта предстои да бъде извършен цялостен ремонт на настилката, след което ще бъде положена маркировка, обособяваща зоните за пешеходци и велосипедисти. По протежение на алеята ще бъдат създадени места за отдих с пейки и кошчета за отпадъци, а не на последно място ще бъде почистена храстовата растителност и залесено на местата, където това е необходимо.

С облагородяването на една от най-посещаваните зони за разходки в Свищов общинското ръководство ще изпълни още един от поетите си ангажименти, а със създаването на поредното приветливо кътче за жителите и гостите на крайдунавския град Общината дава сериозна заявка за развитие на своя туристически потенциал.

Един коментар за “С близо 100 хиляди лева правят пешеходната зона от Свищов до историческата местност Паметниците

  • 21.09.2020 в 19:51
    Permalink

    Тоооо няма пешехоодци, Каато се въърна от лозето не мога да си легна, ами ще хоодя пеш 3-4 км.. Яазък за парите, на вятъра.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *