112 четения

Закриха лятната детска полицейска академия в Балван

ДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ЕДИНСТВЕНАТА ПО РОДА СИ У НАС ИНИЦИАТИВА „ЛЯТНА ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ“ в Центъра за превенция и спорт в Балван бе официално закрито. Последната проява от кампанията бе открит урок, на който присъстваха губернаторът проф. Любомира Попова, зам-.кметът на старата столица проф. Георги Камарашев, шефката на социалния отдел в община Велико Търново Росица Димитрова, Благосвета Факирова – председател на сдружение „Св. Иван Рилски“, началникът на РУ на полицията в областния град гл. инсп. Веселин Райков, Михаил Златанов – шеф на началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи и други.

 На специално изградените и обособени площадки за пътна и пожарна безопасност и за оцеляване сред природата, деца от различни възрасти показаха наученото през летните месеци под ръководството на полицаи и пожарникари.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ БЕ ПРОВЕДЕНО ЗАНЯТИЕ И НА НОВАТА ПЛОЩАДКА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ ПРИ НАВОДНЕНИЯ. Малчуганите демонстрираха познания за това в какво състояние трябва да се поддържат реките и водоемите, а също и как трябва да се действа при евентуални наводнения, за да се предпазят близките населени места и жителите им.

Инициативата е част от кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция  ROADPOL „Дни на безопасността на пътя“. Тя се провежда в периода 16-22 септември под мотото „Остани жив! Пази живота!“.

Центърът за превенция и спорт в Балван обхваща над 600 деца от малките населени места. Той бе награден през 2019 г. от фондация „Лале“ за иновативна социална структура в България.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!