16 медала за каратеките на “Калоян” от държавно първенство

С 25 състезатели се представи великотърновският клуб “Калоян” в държавното първенство по карате за всички възрасти. В шампионата в София участваха общо 406 каратеки от 26 клуба в страната, като това бе първото официално състезание след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус.

Мариела Петкова е със златен медал на кумите и сребърен на ката при кадетките 14-16 години. В тази възраст Рая Рускова е със сребро на кумите и бронз на ката. Стефания Денева спечели златото на кумите и бронз на ката при родените 2007 г., Велизара Костова е със злато ката и бронз на кумите. В същата възраст Грасиела Маринова има сребърни отличия на ката и кумите.

При родените 2008 година Никол Брайнова стана първа на кумите и пета на ката. Виктория Байчева спечели бронзов медал на кумите и е пета на ката. Божидара Тотева също е с бронз на кумите и пета на ката, но при набор 2010 г. Адриана Бояджиева пък е с две бронзови отличия на ката и кумите при родените 2009 г.

От момчетата Виктор Георгиев е с бронз на ката (2008 г.), Джем Балканджиев пък е пети на ката и кумите. Мартин Янков е пети на ката (2009 г.), а Кубрат Стойчев е също пети на кумите.

“Имахме и деца, участващи за първи път – малки и големи. Добре се представиха и малко не им достига до медала Йоана Палазова, Калоян Минчев, Калина Костова, Денислав Колев, Мария Инджова, Теодоси Тотев, Деница Янкова, Мариян Николов, Иван Желев. Пожелавам им да са живи и здрави и благодаря на екипа треньори и помощник-треньори”, коментира Севджан Мехмедова от името на целия екип с Антон Васев, Петрозар Шолев, Виктор Георгиев и Рая Рускова, които бяха неотлъчно до децата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *