45 четения

Бронз за младежите на ХК „Раховец“ от шампионата по плажен хандбал

С бронзови отличия се завърнаха хандбалистите на „Раховец” от Държавното първенство по плажен хандбал за младежи до 19 години, проведено в Несебър. Въпреки, че бяха значително по-малки от съперниците си, те стигнаха до третото място, след като победиха „Албатрос” (Бургас) и загубиха от „Асти” (Хасково) и „Шумен”. И трите срещи завършиха след изпълнение на удари за определяне на краен победител. Първи са хандбалистите от Хасково, следвани от представителите на Шумен, горнооряховчани и бургазлии.

Трима от „Раховец” попаднаха в идеалната осмица на първенството – Михаил Стоянов, Мариян Кирмагов и Марио Луканов. Много добре се включиха дебютантите и обявени за най-малки състезатели на турнира – вратарят Кристиян Славков, който е в 7 клас, и шестокласникът Станимир Николов.

В състава на „Раховец” играха още Петър Патарински, Самуил Стоянов, Александър Мъглов, Дойчин Мъглов, Ивайло Ралчев и Александър Атанасов.

С това първенство приключи сезон 2019/2020. Новият сезон започва през октомври, като „Раховец” ще има отбори във всички възрасти от 10, 11 и 12-годишни момчета, юноши – младша и старша, и младежи до 19 години, до мъже в „Б” група.

ХК „Раховец” пожелава на всички свои състезатели успех в новата учебна година и много победи на терена през новия спортно-състезателен сезон, споделиха председателят на клуба Пламен Пенев и треньорът Емил Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *