Не е добре, ако вечер си лягате разделени в общото легло. Ако всеки се обръща на различна страна, не си разменяте целувка и не си казвате „Лека нощ“, явно вече сте се отдалечили в емоционален план и не сте на една вълна отдавна.

Дребни битови скандали

Карате се за такива дребни неща като това как точно е поставена тоалетната хартия, колко пълна е чашата с вода, защо свети в коридора и т.н. И се чувствате все по-разочаровани от партньора. От тази ситуация има изход. Може да поговорите и да си изясните спокойно защо и кое точно ви дразни, след което да опитате да преодолеете този проблем.

Предпочитате да излизате с приятели

След цял ден на работа, той или тя не бърза да се прибере у дома, а предпочита да излезе с приятели. Това определено е сигнал, че сте се отчуждили сериозно. Ако е само моментно настроение и не се повтори повече, няма място за притеснения. Когато обаче се случва постоянно, по-добре не се преструвайте повече на семейство.

Сексът остава все за утре

Липсата на интимност се смята за един от основните знаци за криза в любовта. В началото вероятно не сте имали търпение да останете насаме, а сега си намирате хиляди оправдания, за да избегнете секса. Всъщност щастливите двойки успяват да поддържат страстта и романтиката живи години наред и въпреки всички свои ангажименти и умора.

Досадна рутина

В събота отивате на кино, в неделя хапвате пица, веднъж в месеца каните обичайните гости, с които отдавна няма какво да си кажете, защото това са неговите/нейните приятели. Ако продължавате да търпите тази досадна рутина и не направите нищо по въпроса, много скоро връзката ви ще заспи завинаги. По-добре поговорете и заедно измислете как да разнообразите ежедневието си.

Вечеряте в различни часове

В началото на връзката ви сте се изчаквали до 22 ч., само за да вечеряте заедно. И не е имало никакво значение дали на масата има гурме или най-обикновени сандвичи, затоплени на тостера. Сега дори не изпращате съобщение, за да разберете кога той/тя смята да се прибере. Предпочитате да хапнете сами в компанията на телевизора. Сигурен знак, че любовта ви е в криза.

С телефони в ръка

Следите телефона си и по време на вечеря. Седите един до друг на дивана, но всеки е вперил поглед в мобилното устройство и за него друг свят в момента не съществува. Липсата на комуникация и диалог в семейството е взривоопасен сигнал.

Спите в различни стаи

Той хърка и това ви пречи да се наспивате, вие пък ставате често през нощта, за да пиете вода или да отидете до тоалетната. Детето има кошмар и идва при вас в леглото или е болно и трябва да го наглеждате, затова отивате да спите в неговата стая. Всъщност изобщо няма значение каква точно е причината да изберете друга стая, щом преди това не ви е създавало проблем или неудобство, а вече е повод дори за скандал.

Вие винаги сте лошото ченге

Когато възпитавате децата, ако винаги вие сте този, който трябва да поучава, да бъде строг, да изисква, да критикува и евентуално да наказва, докато партньорът ви е винаги приятел, бял и добър, значи има проблем. Това не е полезно и за децата, тъй като така те ще се настроят постепенно срещу по-строгия родител и в някакъв момент може дори да се обърнат срещу него, независимо, че той е правил това в името на тяхното добро.

Източник: https://www.noviteroditeli.bg/