199 четения

Комплексният онкологичен център е на загуба с 374 000 лв. за полугодието

КОМПЛЕКСНИЯТ ОНКОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРИКЛЮЧИ ПОЛУГОДИЕТО С ВНУШАВАЩА ПО РАЗМЕР ЗАГУБА ОТ 374 000 ЛВ. За същия период през 2019 г. лечебното заведение пак е било на минус, но цифрата е далеч по-скромна – 43 000 лв. Това става ясно от отчета на общинските медицински дружества, който предстои да бъде приет от местния парламент в старата столица.

Сериозните финансови сътресения в онкологичния център са свързани с пресичането на потока от пациенти заради пандемията от коронавирус. Това се отрази и на числеността на персонала на здравното заведение. Бяха освободени от работа медицинските лица на пенсионна възраст, както и някои в активна. През изминалите шест месеца в КОЦ са работили общо 190 души, а средната заплата е била 1467 лв.

Всички останали медицински дружества в общината са на печалба. С най-добри резултати е Центърът за психично здраве, който отчита + 45 000 лв. В него са раздавани и най-високите възнаграждения. Средната заплата в болницата за пациенти с психични проблеми е била 1536 лв.

Специализираната белодробна клиника „Д-р Трейман“ е на печалба с 10 000 лв., а Медицинският център за рехабилитация и спортна медицина и Центърът за кожно-венерически заболявания са на плюс с по 1000 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!