Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Поздрав от народните представители от Парламентарната група на ПП ГЕРБ

Уважаеми жители на област Велико Търново,

 

На 22 септември 1908 година България обявява своята Независимост, а страната ни заема достойното си и равнопоставено място в системата на международните отношения. На този ден се слага началото на модерната ни държавност, сбъдва се вековната мечта на поколения българи.

Държавническият акт, определян от чужденците като „звезден исторически миг”, е плод на мъдростта на българската дипломация и на силата на един народ, изстрадал свободата си и отстоявал правото си на собствена държава, на национална идентичност и самосъзнание.

И този миг се случва именно в духовната и историческа столица на България Велико Търново!

Днес, когато празничните камбани огласят старопрестолния град, нека отдадем почит на онези, които през 1908 година ни дадоха пример за единство в съдбовни за нацията ни моменти! Дадоха ни пример, че успяваме само когато България стои над отделни интереси, над партийните и личностни стремежи. Научиха ни, че когато се работи за всенародна и справедлива кауза, всички цели могат да бъдат изпълнени!

Тяхното свято дело ни задължава да продължим да развиваме страната си по европейски, следвайки пътя на изконните български идеали.

Да живее свободна и независима България!

Да живее българският народ!

 

Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова, Станислав Стоянов,

народни представители от Парламентарната група на ПП ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *