Ало измамници предлагат „лекарства” срещу коронавируса

С НОВ, АКТУАЛЕН ЗА ВРЕМЕТО НА ПАНДЕМИЯ СЦЕНАРИЙ ЛЪЖАТ АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ ВЪЗРАСТНИ ХОРА. Сюжетът е посветен на коронавируса и вече са налице първите жертви на телефонните мошеници. Престъпниците предлагат ваксина срещу COVID-19 и обясняват, че субстанцията е животоспасяваща, тъй като близки на пенсионерите са заразени с вируса. Сред опарените от схемата е възрастна жена от Русенско, която дала 6600 лв. на мъж, представил се като главен лекар на болницата в Свищов. Случаят е от началото на тази седмица.

89-годишната жена получила обаждане на домашния си телефон уж от медик от крайдунавския град, който съобщил, че племенникът й е болен от коронавирус, като за целта е необходимо да му се постави животоспасяваща ваксина. Разговорът продължил с плачещ мъжки глас, който пострадалата оприличила на своя роднина. Той й казал, че трябва да му помогне.

Повече от два часа мнимият доктор уговарял старицата и накрая тя изпълнила указанията – опаковала наличните й 6500 лева в найлонова торбичка, а други 100 лева нагласила за „шофьора от болницата“, който ще дойде на адреса, за да ги получи.

Пратеникът пристигнал, преди жертва да му предаде нагласените пари, като в същото време още разговаряла с „доктора“ по телефона.

Жената разбрала, че е измамена по-късно, и подала сигнал в полицията. По случая се води разследване.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.