19 четения

Мирослав Ангелов над всички в 50-ото юбилейно рали „Стари столици“

Пилотът на АСК „Мегапорт“ Мирослав Ангелов и навигаторът му Георги Гаджев с „Шкода Фабия R5 Eво” спечелиха 50-ото юбилейно рали „Стари столици“. Великотърновският пилот победи в надпреварата край Шумен за втори път след 2018 година в най-старото българско рали.

Двукратните национални шампиони завършиха първи, покривайки 100,4 състезателни километра за 52:06.5 минути, и направиха заявка за третата си поредна титла в българското първенство. С тази си победа Ангелов и Гаджев увеличават актива си в националното първенство и продължават да бъдат начело в общото класиране преди финала, който е от 2 до 4 октомври в Сърбия.

Интересно е, че само в рамките на шест седмици Ангелов спечели общо пет състезания – две ралита (Твърдица и Шумен), две планински (Кюстендил и Лясковец) и един рали-спринт (Дряново).

От деветте специални етапа край Шумен екипът загуби само два, като любопитното е, че това бяха откриващите скоростни тестове и те бяха спечелени от мицубишитата на Мартин Сурилов („Шумен Аутоспорт”) и Йордан Атанасов („АРТ Моторспорт”).

Втори на „Стари столици“ завършиха Йордан Тодоров и Ангел Башкехайов с „Мицубиши Лансър Ево 9”, а трети са Дилян Станков и Йордан Йорданов с „Пежо 208 R2”.

„Чудесно е, че отново сме победители в рали „Стари столици“. В началото на деня направих някои грешки, но след това наваксахме. Благодаря на навигатора си, на техническата помощ на екипа на Петър Гьошев и MSA, както и на спонсорите ми „Еуратек“ и „Мегапорт“ за подкрепата“, коментира Мирослав Ангелов след финала.

Другият екипаж на „Мегапорт“ – Емил Денев/Богомил Ненов, имаше проблеми с автомобила и остана трети в клас RC-3.

Снимка АСК „Мегапорт“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *