173 четения

Осъдиха условно на 3 г. затвор и глоба от 10 хил. лв. нарушител на карантина в областта

МЪЖ, НАРУШИЛ КАРАНТИНАТА, НАЛОЖЕНА МУ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА, СЕ СДОБИ С ПРИСЪДА ОТ 3 ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА УСЛОВНО и глоба в размер 10 000 лв. Това бе договорено със споразумение, сключено между Районна прокуратура – Велико Търново, и защитника на обвиняемия. Изтърпяването на наказанието е отложено за срок от три години.

Нарушителят е признат за виновен в това, че на 11 май в полскотръмбешкото село Петко Каравелово е нарушил мярка, издадена против разпространяването на заразна болест по хората – поставяне под карантина на лице, влизащо на територията на Република България, наложена с предписание на Регионална здравна инспекция във Видин за срок от 14 дни.

Мъжът напуснал адреса, на който трябва да пребивава, като деянието е извършено по време на пандемия, обявена от Световната здравна организация, и извънредно положение, обявено с решение на парламента у нас, свързано със смъртни случаи от COVID-19.

Това е третият случай на осъден заради нарушена карантина в региона. Преди него жена от Златарица и мъж от Раданово получиха наказания от Районния съд в Елена и Велико Търново – три месеца лишаване от свобода условно и глоба от 10 000 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!