114 четения

Седмична прогноза за времето

през периода 25 септември 2020 г. – 02 октомври 2020 г.

В петък ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Сутринта в низините ще има намалена видимост и ще се образува ниска слоеста облачност, която след изгрева постепенно ще се разчисти. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 30°.

В събота до обяд ще бъде предимно слънчево. Сутринта в низините ще има намалена видимост и отново ще се образува ниска слоеста облачност. След обед ще бъде облачно и с прекъсвания ще превали дъжд. Вечерта дъждът ще се усили и ще има места с интензивен валеж. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, който през нощта ще отслабне и ще се завърти от югозапад. Минималните температури ще бъдат високи – между18° и 20°, а максималните ще се понижат и ще бъдат между 24° и 28°.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. През нощта в понеделник срещу вторник облачността ще се увеличи. Вятърът ще бъде в неделя слаб, а в понеделник умерен от юг-югоизток. Минималните температури ще се понижат и ще бъдат между 9° и 12°. Максималните температури ще бъдат в неделя между 21° и 24°, а в понеделник временно ще се затопли и ще бъдат между 24° и 28°.

Във вторник над страната ще премине циклон и времето ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Температурите чувствително ще се понижат, като минималните ще бъдат между 8° и 12°, максималните между 18° и 21°.

В сряда, четвъртък и петък ще има променлива облачност. Вятърът постепенно ще намалява до слаб от запад, а в петък ще смени посоката си от изток. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 21° и 25°.

До сряда над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд в събота, понеделник и вторник. Валежите ще бъдат временно интензивни и придружени от гръмотевици . Ще духа умерен до силен вятър от юг, а във вторник и сряда от запад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 15-16°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 7-8°, в неделя около 5°.

В четвъртък и петък облачността ще намалее и ще преобладава предимно слънчево време с временно увеличение на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от юг. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 19°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 10-11°.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!