162 четения

80 участници в първенството по спортен риболов за глухи край язовир „Палици“

За втора поредна година организаторите избраха живописния язовир „Палици“ в Еленския Балкан за Държавното първенство по спортен риболов за глухи. Състезанието се проведе през почивните дни преди Международната седмица на глухите – 21 – 27 септември, която тази година е на тема „Утвърждаване на човешките права на глухите хора“.

Спортната проява бе организирана в партньорство със Съюза на глухите в България и финансирана от Министерството на младежта и спорта по Програма за спорт на хора с увреждания. Първенството премина при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Надпреварата събра 79 запалени риболовци от 12 клуба, членове на Спортната федерация на глухите в България. Всички те мятаха въдици в очакване да уловят повече риба. Водоемът край село Палици, стопанисван от фирмата „Ди джи трейд 93“, предлага много добри условия за спортен риболов, с обособени зони, зарибен е с шаран, амур, есетра, толстолоб, сом, бяла риба.

Победителите в националния шампионат определиха по теглото на уловената риба, която след претегляне беше пускана във водоема. Председателят на Спортната федерация на глухите Николай Бозев и неговият заместник Христо Станойчев наградиха победителите с купи и медали, а председателят на Съюза на глухите в България Николай Нинов и зам.-председателят Деян Демирев им връчиха предметни награди, а на всички участници – сувенири.

В дисциплината риболов на плувка първото място спечели Андрей Николов (СКГ София), втори е Мирослав Маринов (СКГ „Спринт”), трети – Георги Сапаревски (СКГ Дупница). В риболова на дъно с най-голям улов е Никола Нанев (СКГ Стара Загора), следван от Симеон Симеонов (СКГ Ямбол) и Евтим Божинов (СКГ „Джудо”). Отборни победители в двете дисциплини станаха клубовете на Дупница и Стара Загора. При жените първото място в състезанието спечели Дочка Русинова (СКГ „Спринт”), втора е Елка Личева (СКГ „Джудо”), а трета е Бистра Василева (СКГ „Коко спорт”).

Участниците в първенството и много любители на риболова съчетаха през трите дни удоволствието от спорта с отдих и разходки сред природата. Освен в обновената база на комплекса състезателите бяха настанени в съседните къщи за гости, а доста предпочетоха да разпънат палатки на поляните край язовира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!