1218 четения

Ще правят Отделението по съдова хирургия на МОБАЛ на университетско ниво

РЪКОВОДСТВОТО НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ ВНЕДРЯВА НОВИ ДЕЙНОСТИ В ОТДЕЛЕНИЕТО ПО СЪДОВА ХИРУРГИЯ, с които да достигне нивото на университетските болници в това медицинско направление. Ще бъде закупена и нова техника, с която специалистите да извършват високоспециализирани процедури, каквито никога не са се предлагали в региона. Намеренията са клиниката да се сдобие с по-висок клас скенер, тъй като сегашният е вече на осем години.

Пациентите, нуждаещи се от такъв тип терапия, досега бяха препращани към големите болници у нас. Чрез увеличаването на дейностите на болните ще се спестят дискомфортът да пътуват и разходите по транспорта.

„Идеята е да се развие висококачествена помощ, подобно на Отделението по кардиология, където привлякохме опитни инвазивни кардиолози. Така ще се спести търсенето на специализирана помощ“, коментира изпълнителният директор на стационара д-р Стефан Филев.

ПО ДУМИТЕ МУ БОЛНИЦАТА ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ОСИГУРИ НОВИ КАДРИ В ОТДЕЛЕНИЕТО. „Борба“ научи, че вече са проведени срещи с потенциални медици, които да се включват в екипа на структурата след Нова година.

В звеното в момента работят едва трима доктори. В отделението се лекуват пациенти с различни заболявания на артериалната и венозна система – съдов травматизъм, възпалителни заболявания на венозната система, хронична венозна недостатъчност във всичките й стадии и т.н. В него се извършват диагностика, консервативно и оперативно лечение на хронична артериална недостатъчност на крайниците, диабетно ходило и други.

Отделението е с второ ниво на компетентност и разполага с 12 легла.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Ще правят Отделението по съдова хирургия на МОБАЛ на университетско ниво

 • 25.09.2020 в 10:31
  Permalink

  Hahahahahhahahahahhahajajajajajajahaha
  Дълъг, но смешен виц

  Отговор
 • 25.09.2020 в 14:27
  Permalink

  Много добра новина. С надежда да стане Много добро отделение в помощ на нуждаещите се. Но най- Много трябва да се работи за превенцията. Здравословно хранене, спорт и движение. Без тютюнопушене и чести алкохолни маратони.

  Отговор
 • 30.09.2020 в 14:28
  Permalink

  Аха… и направете Григоров професор, а този, другият, май от Г.Оряховица беше нека да е поне доцент, тогава ще я втасате съвсем… А, и ако наливате пари в това отделение, то отделете и за пряка автобусна линия към най-близкото заслужаващо доверие съдово отделение – например, ей го де е Плевен…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!