854 четения

Прецедент: продават на търг 315-тонна преса при стартова цена 39 626 лева

Механична преса с тегло 315 тона при стартова цена 39 626 лева от цеха в Полски Сеновец продават на търг. Решението е на Общинския съвет в Полски Тръмбеш от последната му сесия. Съоръжението е част от имуществото на общинската фирма „Подем”, към която бе и въпросният цех в селото, който през последните години хлопна кепенци. Там се произвеждаха прочутите от времето на социализма електрически тенджери, стерилизатори за варене на буркани и печки.

Сега започва разпродажба на машини от цеха в селото, а сред първите за търг е определена въпросната огромна преса. Стъпката за наддаване на търга е в размер 5% върху началната тръжна цена, а депозитът за участие е в размер 10 000 лева. Тепърва ще бъдат определени мястото, датата и часът за търга.

В същото време Общината пусна за продан халетата в цеха в Полски Сеновец. Теренът е с площ 9600 кв. м, има три производствени халета от 720 кв. м, 624 кв. м и 288 кв. м и административна сграда от 150 кв. м. За помещенията вече дори имало купувач. Преди години Общината пак пусна същите помещения за продан и тогава се намери мераклия, който, за съжаление, не успя да реализира инвестиционните си намерения. Сегашният кандидат имал идея да ползва халетата за складова база.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Прецедент: продават на търг 315-тонна преса при стартова цена 39 626 лева

  • 28.09.2020 в 19:03
    Permalink

    Ако информацията е продиктувана по телефона е разбираемо защо е с изкривена достоверност, но иначе сте прави… Началната цена за пресата е ниска!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *