40 четения

Две първи места за свищовските хокеисти на трева от турнира „Цветан Радославов“

На 26 септември в Свищов се проведе XI турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов“. Организатори на спортното събитие бяха СКХТФ „Дунав“, БФХТ, Община Свищов и СУ „Цветан Радославов“, а турнирът бе част от празника на града „Свищовски лозници“.

Официални гости на спортното събитие бяха кметът на община Свищов Генчо Генчев, който приветства гостите с „добре дошли“ и пожела на състезателите успешно представяне в спортната надпревара, президентът на Румънската федерация по хокей на трева Дан Кодреану, председателят на Съдийската колегия по хокей на трева на Румъния Адриан Турку и доц. д-р Антонио Антонов – изпълнителен директор на БФХТ.

В турнира участваха 4 отбора при деца до 12 г., 5 отбора при момичета и момчета до 14 г. и три отбора при юноши и девойки до 16 г. Състезателите на СКХТФ „Дунав“ се представиха отлично и спечелиха първите места при 16-годишните и при 14-годишните и второ място при 12-годишните, където победител стана тимът на НСА (София). За най-полезен състезател с индивидуални награди бяха отличени двама хокеисти от СКХТФ „Дунав“ – Дейвид Радков при м/м – 14 г., и Преслав Христов при ю/д – 16 г. Турнирът за купа „Цветан Радославов“ е последният през спортносъстезателната година в календара на БФХТ и е определящ за ранглистата на отборите по хокей на трева и класирането им за участие в държавните първенства на открито през месец октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *