67 четения

Рекордна победа на етърки в новия шампионат

„Етър ВТ“ – „Левски“ 13:0

Уникална като резултат победа записа женският отбор на „Етър ВТ“ в събота. На изкуствения терен „Трифон Иванов“ великотърновки отнесоха „Левски“ (Чепинци) с 13:0. Гостенките доиграха срещата с 9 състезателки заради травми и липса на смени, но не това бе основният им проблем. Просто мачът се игра на една врата, а когато само гониш съперника и се опитваш да му пречиш да играе съвсем нормално, отпадаш физически и получаваш голове. Всъщност попаденията можеха да са и двайсет, ако не бяха куп пропуски, добри намеси на вратарките на „Левски“, пазили по едно полувреме, и разбира се, гредите (три), поели канонадата от удари. Диляна Йорданова откри резултата в 19-ата минута след диагонален пас и шут в обратния ъгъл. В 32-рата минута Велизара Владимирова влезе отдясно и намери Мирела Моева пред вратата за 2:0. Четири минути по-късно Диляна Йорданова получи топката зад гърба на отбраната и от движение би точно за 3:0. Недрет Заструг пусна поредния хубав пас, елиминирайки наредената в линия защита на тима от Чепинци в 38-ата минута и Мирела Моева вдигна на 4:0. За 5:0 се разписа Симона Стоянова в 43-тата минута, като преодоля и вратарката на „Левски“. След почивката гостенките рухнаха окончателно. Диляна Йорданова стигна до хеттрик в 49-ата минута, останала очи в очи с вратарката за 6:0. Седмото попадение заби Симона Стоянова след 180 секунди, възползвайки се от пас на Моева. В 58-ата минута Моева направи резултата 8:0. Последваха два бързи гола на Велизара Владимирова, а Симона Стоянова също стигна до хеттрик за 11:0 в 79-ата минута. 12:0 стана с автогол на Гергана Петрова в 82-рата минута, а за 13:0 се разписа Недрет Заструг в 88-ата.

В класирането великотърновки са втори със 7 точки, с две по-малко от лидера НСА (София). На 3 октомври приемат „Риал“ (Ковачевци).

„Етър ВТ“: Калчева (83 Илиева), Тодорова, Трифонова, Стефанова, Заструг, Стоянова, Т. Йорданова, Василева (74 Михайлова), Д. Йорданова (80 Марова), Моева (60 Евстатиева), Владимирова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *