726 четения

Жители на кв. „Бузлуджа“ отново останаха без вода, гневят се заради прах и пушилка от ремонт

САМО СЕДМИЦА СЛЕД ТРИДНЕВНОТО БЕЗВОДИЕ В КВ. „БУЗЛУДЖА“ ЗАРАДИ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА ЖИЛИЩЕН БЛОК КЪМ ГРАДСКИЯ ВОДОПРОВОД половината от живущите в района отново останаха на сухо. В неделя водата бе спряна за домакинствата на улиците „Христо Донев“, „Иван Хаджидимитров“, „Димитър Благоев“, „Сава Муткуров“, „Никола Кабакчиев“, „Емилиян Станев“ и „Георги Измирлиев“. За разлика от предишния път, сега хората не бяха уведомени за аварийния ремонт и не се бяха подготвили със запаси.

Прекъсването на водоподаването застигна много жени по средата на домакинските задължения. Пресъхналите чешми отново принудиха хората да похарчат пари за бутилирана минерална вода. Допълнителният разход разгневи много семейства, които се заканиха да искат отстъпка от разходите за вода заради дните, в които бяха ощетени.

Драмата с безводието не спира да се подклажда и от все още продължаващия ремонт на улицата над магазин „Лидл“. Строителните дейности там продължава вече близо три месеца. Прахолякът, който се вдига около проблемния участък, разгневява всекидневно живущите в близост. Пушилката обостря състоянието на хората с хронични белодробни заболявания, които са принудени да стоят на затворени прозорци, за да не вдишват мръсотията, достигаща дори до високите етажи на кооперациите. Простряното пране пък няколко часа по-късно се сдобива със слой нечистотия.

Недоволството се надига и поради невъзможността на местните да се прибират напряко до домовете си. Заради безкрайния ремонт те са принудени да заобикалят през автобусна спирка „Качица“ и светофарите, като правят солидни обиколки на квартала или покрай Дома за стари хора „Венета Ботева“.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!