1846 четения

Баща и дъщеря пуснаха в YouTube руска песен за участие в конкурс

Минчо и Албена Цачеви пеят „Родные люди“

 

БАЩА И ДЪЩЕРЯ ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ПУСНАХА ВИДЕО С ПОПУЛЯРНАТА РУСКА ПЕСЕН „РОДНЫЕ ЛЮДИ“ НА ЙОСИФ КОБЗОН И ДИАНА ГУРЦКАЯ В YOUTUBE. С нея те ще участват в онлайн международен конкурс в категорията „Пеещи семейства“. Бившият полицай Минчо Цачев е меломан и фен на руската музика и култура, затова двамата се спрели на песента на Диана Гурцкая и Йосиф Кобзон. В нея се пее как няма нищо по-ценно от любовта между баща и дъщеря, което точно отразява връзката между Минчо и Албена. Те репетирали песента от около половин година. Много искали да я изпълнят пред публика на сцената на МДТ „Константин Кисимов“. Това много ги мотивирало, но за съжаление, поради пандемията тази мечта в момента няма да се сбъдне.

„Въпреки това от уюта на нашия дом записахме видео, с което да участваме и да изпратим послание към публиката. За мен като изпълнител наградите никога не са били важни и определящи, затова и сега решихме да се забавляваме и участваме на олимпийския принцип, защото всички участници са много добре подготвени. С нашето изпълнение, разпространявано в YouTube канала на конкурса, искаме да зарадваме преди всичко близки и приятели. За нас беше важно да направим нещо заедно като баща и дъщеря, което да остане за поколенията”, споделя талантливата Албена Цачева.

Тя е възпитаник на студио „Румина“ и за нея „Сребърна Янтра“ е емблематичен конкурс, в който е участвала много години наред. Тази година конкурсът се провежда за 18-и път, като поради пандемията от Ковид-19 това е първото му онлайн издание. Конкуренцията тази година е оспорвана, тъй като участват певци от 25 държави. Със сигурност най-интересна и колоритна е категорията „Пеещи семейства“.

АЛБЕНА УЧИ В ГЕРМАНИЯ И МЕЧТАЕ ДА СТАНЕ ДИПЛОМАТ, НО ПЕЕ ОТ МАЛКА. След като заминала да учи в чужбина, изпуснала последните три издания на конкурса, но си казала, че със сигурност ще участва пак при следваща възможност. След като новата категория „Пеещи семейства“ е добавена към конкурсната програма, тя и баща й се включили с удоволствие.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *