323 четения

С 530 хил. лв. обновяват великотърновската Спешна помощ

СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ ЗАПОЧВА МАЩАБНОТО РЕНОВИРАНЕ НА БАЗАТА НА ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ У НАС, заяви здравният министър Костадин Ангелов. В обхвата за обновяване попада и Великотърновският регион, но проектът във всички филиали в областта няма как да стартира едновременно с останалите в страната, тъй като не се явиха кандидати на обществената поръчка за изпълнител на дейностите. Единственото звено, за което е осигурена фирма за модернизиране, е това във Велико Търново.

Средствата за обновяване на центъра в старата столица са около 530 хил. лв. С тях ще бъде изградена нова сграда със стоманобетонна конструкция в двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, а максималният срок за реализиране на строително-монтажните дейности е 8 месеца. Ангажиментът поема софийската фирма „Диел Трейд” ООД, която е избрана и за изпълнител на обектите в Разград, Исперих, Кубрат и Цар Калоян.

Никой не пожела да ремонтира филиалите в Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш и Стражица. За тях са предвидени суми в диапазон 120 – 150 хил. лв. и базите им „плачат“ за реновиране от две десетилетия. С парите е предвидено да се направи преустройство на болничната инфраструктура и разширяване на пространството за работа на медиците. Предстои нова обществена поръчка, тъй като предишната беше прекратена.

Обновяването на центровете се случва по проекта „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ и се финансира от ОП „Региони в растеж”.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!