104 четения

АПИ отпусна 5,5 млн. лв. за ремонт на пътя от с. Вардим до общинския център

Стартира дългоочакваният втори етап от ремонта на Републикански път II-52 от с. Вардим до Свищов. Ремонтът на 7,7-километровия участък е на обща стойност 5,5 млн. лв. и е изключително важен за жителите на общината и свързаността й с област Русе.

През 2019 година, когато бе извършена реконструкцията на отсечката от първия етап – от границата с община Ценово до изхода на село Вардим, чиято стойност бе и повече от 4,1 млн. лева, паралелно бе започнато проектирането и на втория участък от трасето. В него предстои да бъде извършена химическа стабилизация и технологичен основен ремонт на старата пътна настилка, след което ще бъдат положени два пласта нова асфалтова настилка. Предстои също отводняване и облицоване на всички крайпътни канавки по пътя, а впоследствие и полагане на съответната маркировка.

Лошото състояние на 18,6-километровия път от границата с община Ценово до Свищов с години бе сериозен проблем за пътуващите. През изминалата година вследствие на системното и аргументирано настояване от страна на общинското ръководство бяха предприети необходимите действия и неговият ремонт вече е факт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *